Vraćamo se nazad

Vraćamo se nazad

Nakon nešto više od mjesec dana ne pisanja članaka, vraćamo se nazad. Donosim Vam kratki uvid u ono što nam se sve događalo u tom periodu. Početkom 7. mjeseca došlo je do problema sa glavnim serverom na kojem smo primali 7-8 DDOS napada dnevno, te je server padao isto toliko puta. Pošto je datacentar bio nemoćan, te nam nije mogao ponuditi nikakvu soluciju protiv ovakvog tipa napada, imali smo samo jednu opciju, a to je selidba.

Selidba

Nakon dva dana napada i kontaktiranja datacentra započeli smo potragu, prošli smo večinu Europskih vodećih datacentara no nitko nam nije mogao ponuditi ono što nama treba. No nakon 2 tjedna potrage i nakon što smo već izgubili svaku nadu pronašli smo nešto što je bilo obećavajuće.

Par izvršenih telefonskih poziva i dogovora oko pojedinosti dostavili smo im server i započeli proces migracije svih podataka za koju je bio zadužen kolega Filip. Bez ikakvog downtime za samo 24 sata uspješno smo sve podatke migrirali i novi server je bio spreman.

Datacentar

Za novi datacentar odabrali smo OVH koji nam je ponudio i više od onoga što smo trebali. Datacentar se nalazi u Francuskoj i osnovan je 2003. godine i jedan je od najvećih podatkovnih centara na svijetu. Datacentar je certificiran sljedećim ISO certifikatima: ISO 27001:2005, ISO 27002, ISO 27005, kao i SOC 1 i 2 tip I certifikatima. Ima ukupnu povezivost od 3TB/sekundi, a zahvaljujući vlasitoj mrežnoj infrastrukturi može migrirati DDOS napada do 480GBita.

Više o našem datacentru možete pročitati ovdje.

 

Redizajn

Kao što ste dosada sigurno već primjetili redizajnirali smo naše stranice u potpunosti. Zahvaljujući zadnjim tehnologijama ubrzali smo učitavanje, poboljšali snalaženje (navigaciju) i učinili smo ih responzivnima, tako da imate bolji izgled i pristup na svojim mobilnim uređajima i tabletima.

U ponudu smo također dodali novu uslugu kupnje SSL Certifikata po jednoj od najpovoljnih cijena u Hrvatskoj, te smo proširili i dodatno snizili naše Reseller hosting pakete. Na svim uslugama dodali smo DDOS zaštitu, a kako se uvijek trudimo ponuditi bolju uslugu spremamo Vam još par iznenađenja kroz narednih mjesec dana.

Leave a comment

Your email address will not be published.